Kære menigheder

Vi er helt overvældede. Først den gode afsked I gav os i august, med gode ord og dejlige gaver. Vandrestøvlerne er i daglig brug ved og rundt om søen i vores baghave. Man flyver trygt af sted, også i ujævnt terræn – som var der Hermes-vinger på hælene. Rygsækken er endnu ikke taget i brug, men det sker når vi virkeliggør længere vandreture som vi har i tankerne.

Og så det flotte billede af Allan Otte. Han og Janne kom med det, og vi talte om at det indeholder træk fra dansk landskabsmaleri. Vi er helt vilde med klarheden og kulden i billedet, det perspektiviske forsvindingspunkt, fuglene fra Otto Baches ‘Mordet i Finderup Lade’; den pixilerede teknik. Nu hænger det så det er som man går ind i billedet hvad enten man kommer fra dagligstuen, fra forgangen eller fra rosengården. Vi fik ikke ‘en ulykke’, som Marie lovede. Tværtimod noget meget løfterigt: billedet hedder ‘Vejen frem’.

Og så som overdådighedernes overdådighed kom en kuvert fra Broby Planteskole – ikke med Idas, men med mit navn på! Ida er jo ellers nærmest fast kunde derude, selv om jeg også er med indimellem. Hun ønsker sig altid en ny (gammel) rose eller en rhododendron. Men nu har jeg planer om at forsøge mig som tomatavler til foråret, ikke i drivhus, men i krukker. Det er en meget velkommen gave – men tænk den kronede det hele som juvelen i sultanens turban (nå, det var vist manglende metaforkontrol).

Kære alle, vi et meget bevægede over alt det I har givet os, og nu har I givet os meget flotte og dejlige gaver som også minder os om det alt sammen. TAK

Med ønsket om en glædelig jul sender vi jer alle hjertelige hilsener,

Ida og Niels