Dag 1.  Søndag den 15. okt.

Afrejse fra Kastrup med  Royal Jordanian Airline kl. 14.45 og ankomst til Amman kl. 20.20. Det er en direkte forbindelse. Vi bliver mødt i lufthavnen af en repræsentant for vores agent, der sørger for de nødvendige visumformaliteter, hvorefter vi kører ind til byen og bliver indlogeret på det firestjernede Hotel Gerasa.

Dag 2. Mandag den 16. okt.

I bus nordpå 45 km til Jeraz, der er en af de bedst bevarede romerske ruinbyer. I det første århundrede var byen en af de mest velhavende i det romerske imperium. Det har været en typisk romersk provinsby: En søjleomkranset hovedgade gennemskåret af to tværgader, som man stadig i dag kan vandre ad. Hertil kommer templer, teatre, offentlige pladser, badehuse, fontæner, bymure gennemskåret af tårne og porte. Efter besøget frokost på restaurant Green Valley.

Turen går videre til den gamle velbevarede korsridderborg i Aljun, der ligger på en klippe i 1250 meters højde med en prægtig udsigt over Jordan dalen og det Døde Hav og hele det omliggende  område. Bygget af en af Salladins generaler som beskyttelse mod korsfarerne. Tilbage til samme hotel i Amman. Om aftenen middag på restaurant Tawaheen Al Hawa,hvor vi vil blive præsenteret for det meget elegante middelhavskøkken.

Dag 3. Tirsdag den 17.okt.

Om formiddagen skal vi ud og se nærmere på byen. Det er en af verdens ældste byer, grundlagt for 7000  år siden. Den er bygget på høje mellem den frodige Jordan dal og ørkenen. På Fæstningshøjen får man et godt indtryk af byens historie. Her er resterne af et Herkules tempel fra romertiden, byzantinske kirker og en moské fra Umayyadetiden. Byens berømteste seværdighed er det næsten 2000 årige romerske teater, der er hugget ud af klippen.

Turen går videre til den lille provinsbyen Madaba, hvor i skal I se det berømte mosaikkort i den græsk ortodokse Basilika: St. Georg. Det er det ældste kendte kort over Det Hellige Land og de omgivende områder og består af oprindeligt 2 millioner små mosaikstykker. Frokost i byen. Herfra videre op til Mt. Nebo bjerget, et af  et af kristenhedens kendteste pilgrimssteder. Det var herfra, at Moses i sin tid skuede ind i Det Hellige Land efter 40 års ørkenvandring, men selv aldrig nåede at betræde. Her ligger en lille kirke. Den er nyrenoveret, men stammer tilbage fra det 4. århundrede. Udsigten er bemærkelsesværdig. På en klar dag kan man se helt til Jerusalem. Herfra snor vejen sig ned, ned, ned, gennem et landskab af dybe dale og blødt bakkede kalkstenssletter, til Det Døde Hav, det laveste punkt på jordkloden 430 meter under havets overflade. Temperaturforskellen er bemærkelsesværdig! Vi skal bo på Dead Sea Grand East Hotel. Udover hotellets swimmingpools er der  mulighed for at bade i Det Døde Hav. En meget speciel oplevelse, da saltindholdet er på over 30%.

Dag 4. Onsdag d. 18.okt.

Flot tur der først går sydpå langs Det Døde Hav, indtil vi kører op i bjergene. Et vildt, øde og særpræget område. Naturreservatet Dana i 1500 meters højde  er en af Jordans skjulte perler. Øverst ligger den charmerende århundred gamle landsby Dana. Det, der gør området så usædvanligt og spændende er, at terrænnet falder fra 1500 meter til et lavpunkt på 50 meter under havoverfladen i Wadi Araba. Dana er den eneste naturområde i Jordan, der krydser fire biogeografiske zoner: Middelhavet, Irano-turanske, Saharo-arabiske, og Sudanian penatration. Det er tilholdssted for en række fugle og dyr og rummer et overraskende mangfoldigt økosystem. Omkring 600 arter af planter trives i reservatet sammen med 180 arter af fugle. Over 45 arter af pattedyr (25 af dem er truede) herunder stenbukke, bjerggazelle, sandkat, rød ræv og ulv. Geologisk rummer området både kalksten, sandsten, og granit. Årtusinders sandstorme har formet sandsten i de særeste mønstre. Helt ude på kanten af en klippe ligger det lille Dana Guesthouse med en formidabel udsigt over området. Her spiser vi frokost. Videre over bjergene til Petra. hvor vi skal bo på Petra Sun Set Hotel.

Dag 5. Torsdag d. 19.okt.

Petra er en overvældende oplevelse, og er måske Mellemøstens største seværdighed. Her skal vi bruge hele dagen. Vi vandrer ind igennem den lange, smalle klippekløft, der på den sidste del kun er 5 meter bred og 200 meter høj. Fuldstændig omgivet af klipper ligger den forunderlige ruinby, der var Nabatæernes blomstrende hovedstad fra 300 år f. Kr. til 106 e. Kr. I århundreder forsvandt den i glemslen, inden den blev fundet af en opdagelserejsende i 1812. Lige indenfor møder I den 40 meter høje ruin af Khazneh (The Treasurer), der er hugget ud i den rødlige sandstensklippe. Kendt fra filmen “Indiana Jones & the Last Crusade”. Længere inde i området er der hundredvis af paladser, templer, gravmæler og offersteder forbundet med stejle stier. Vi skal se det romerske teater og de vældige kongegrave. For de, der er godt gåend, kan det varmt anbefales at gå op ad de ganske mange klippetrin til ”Offerpladsen”. Her får man den helt store panorama udsigt over området. Nedturen går en anden vej og byder på nye udsigter og imponerende gravpladser hugget ud i klippen. Midt i det hele ligger en restaurant, hvor vi skal spise frokost.

Dag 6. Fredag d. 20. okt.

Nu går turen til Wadi Rum ørkenen, der efter Petra er Jordans største seværdighed. Med de stejle, sorte klipper og det gyldne sand, byder den på yderst spektakulære naturscenerier, som kun de færreste kan forestille sig. Her findes særprægede klippeslugter med ældgamle inskriptioner og vældige sanddyner. Det var her filmen om Lawrence of Arabia blev optaget, og området har han beskrevet i “Seven Pillars of Wisdom”. Meget særpræget og flot. Hvor vejen slutter ligger der et velkomstcenter. Herefter går turen videre i åbne 4WD pickups ud i ørkenen til Wadi Rum Oasis Luxury Camp, et hotel under sejldug, en oplevelse i sig selv. Med udgangspunkt i den skal vi på en spektakulær køretur videre ud i dette utrolige terræn. Sandet, stilheden og stjernerne vil skabe en fornem ramme om denne aften på turen.

Dag 7. Lørdag d. 21. okt.

Turen går nu videre tilbage til Amman. På vejen skal vi besøge Kerak Castle. En af de største fæstninger fra korstogstiden. Den blev erobret af Saladins hær i det 12. århundrede. Arkitekturen er en blanding af europæisk, byzantinsk og arabisk stil. Vi bor på det samme hotel og spiser middag på en god restaurant ude i byen.

Dag 8. Søndag d. 22. okt.

Kørsel til lufthavnen og afrejse kl. 09.45 med ankomst til Kastrup kl. 13.40.

Rejsepris: 13.800 kr.

Enkeltværelsestillæg: 1850 kr.

Prisen inkluderer: Fly, hoteller, samtlige måltider, transporter, entréer og lokal guide.

Prisen inkluderer ikke: Drikkevarer og drikkevarer

N.B. Der tages forbehold for ændringer i dollarkursen